ΥΛΙΚΑ:
- 1 φύλλο ζύμης κουρού
- 250γρ. μανιτάρια champignon
- 1 κρεμμύδι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ. θυμάρι
- 150γρ. τυρί κρέμα
- 200γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 2 αβγά
- 50γρ. μπλέ τυρί
- αλάτι
- πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Προσέχουμε την προσθήκη αλατιού σ' αυτήν τη συνταγή, γιατί έχουμε τυριά.
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Σε ένα τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, βάζουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι με λίγο αλάτι και το σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Με μια πετσέτα καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε στη μέση ή στα τέσσερα αν είναι μεγαλύτερα. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά, μαζί με το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι. Σε μια ταρτιέρα με αποσπώμενη βάση βάζουμε το φύλλο κουρού και το κόβουμε στο σχήμα της ταρτιέρας μας. Αν χρειαστεί κολλάμε τα κομμάτια που κόψαμε σε άλλα σημεία ώστε να καλυφθεί πλήρως η ταρτιέρα. Τρυπάμε ελαφρώς τη ζύμη με ένα πιρούνι, χωρίς όμως αυτό να φτάνει μέχρι την ταρτιέρα. Ψήνουμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά. Τη βγάζουμε από το φούρνο και προσθέτουμε το μίγμα με τα μανιτάρια, φροντίζοντας να πάει σε όλα τα σημεία. Από πάνω ρίχνουμε το μίγμα με τα αβγά και την κρέμα. Σπάμε με τα χέρια μας το μπλέ τυρί και το βάζουμε σε διάφορα σημεία στην τάρτα. Τη βάζουμε πάλι πίσω στο φούρνο και ψήνουμε για άλλα 40-45 λεπτά στους 180 βαθμούς. Αν χρειαστεί, βάζουμε τη λειτουργία του αέρα στο φούρνο τα τελευταία λεπτά, ώστε να ροδίσει. Τη βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να σταθεί για 10-15 λεπτά, σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου