ΥΛΙΚΑ:
- 215γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 50γρ. λευκή ζάχαρη
- 30γρ. καστανή ζάχαρη
- 2 μικρά αβγά
- 12ογρ. βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
- 2/3 κ.γ. baking powder
- 1 βανιλίνη
- 1 πρέζα αλάτι
- 200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ότι θέλουμε σε μικρά κομμάτια ή σε σταγόνες (λευκή σοκολάτα, σοκολάτα γάλακτος, σοκολάτα πικρή, σοκολάτα φράουλα)
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Σε ένα μπολ, βάζουμε το αλεύρι, το baking powder, τη βανιλίνη και το αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα. Σε ένα μίξερ, βάζουμε το βούτυρο με τη λευκή και την καστανή ζάχαρη και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά. Έπειτα, προσθέτουμε σιγά-σιγά το μίγμα με το αλεύρι μέχρι να ενσωματωθεί όλο. Προσθέτουμε τη σοκολάτα ή τις σοκολάτες που έχουμε επιλέξει και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μπολ και τη βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Με τη ζύμη σχηματίζουμε τα cookies στο μέγεθος ενός καρυδιού. Σε ένα ταψί με λαδόκολλα, βάζουμε τα cookies, ώστε να έχουν αρκετή απόσταση μεταξύ τους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 12-15 λεπτά. Τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε να σταθούν για 5-10 λεπτά και απολαμβάνουμε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου