ΥΛΙΚΑ:
- 480γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 αβγό
- 3 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
- 2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
- 1 κρόκο αβγού χτυπημένο με 1 κ.σ. νερό (για το άλειμμα)
- 2 κ.σ. σουσάμι μαύρο
- 2 κ.σ. σουσάμι άσπρο
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Σ' ένα μπολ, προσθέτουμε το χλιαρό νερό, τη ζάχαρη και τη μαγιά, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 10 λεπτά, μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Σε ένα μίξερ με γάντζο ή σε ένα μπολ (όπου θα ζυμώσουμε με τα χέρια μας τη ζύμη) βάζουμε το αλεύρι, το βούτυρο, το αβγό και το αλάτι. Προσθέτουμε το μίγμα με τη μαγιά. Ξεκινάμε το μίξερ και το έχουμε σε μέτρια λειτουργία για 8-10 λεπτά μέχρι όλη η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα και να είναι πάνω στο γάντζο. Αυτό πρέπει να περιμένουμε αν την πλάθουμε με τα χέρια μας. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ και την σκεπάζουμε με φιλμ. Έπειτα, σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα και το αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος για 45 λεπτά. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 κομμάτια, πλάθουμε 8 ψωμάκια, τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνουμε να ξαναφουσκώσουν για 20 λεπτά. Μόλις φουσκώσουν, τα αλείφουμε με τον κρόκο και πασπαλίζουμε από πάνω το λευκό και το μαύρο σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 15-20 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου