ΥΛΙΚΑ:
Για την τάρτα:
Για την τάρτα:
- 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 140γρ. βούτυρο
- 1 κρόκο αβγού
- 1 πρέζα αλάτι
- 60γρ. ζάχαρη
- 1 βανιλίνη
- 30γρ. αμύγδαλο σκόνη
Για τη γέμιση:
- 1 κονσέρβα ανανά σε ελαφρύ σιρόπι (565γρ.)
- 30γρ. βούτυρο
- 60γρ. σταφίδες
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 50γρ. καστανή ζάχαρη
- 1 πρέζα γαρύφαλλο
- 1 κ.γ. χυμό λεμόνι
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Στο μηχάνημα με τα μαχαίρια (food processor) βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη και το χτυπάμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να γίνει μια μπάλα. Μπορούμε να κάνουμε αυτή τη διαδικασία με τα χέρια μας, τρίβοντας το βούτυρο με το αλεύρι, φτιάχνοντας ''ψίχουλα'' που σιγά-σιγά ενώνονται. Πιέζουμε τη ζύμη και την τυλίγουμε σε μια διαφανή μεμβράνη.Την αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες. Για τον καραμελωμένο ανανά: Στραγγίζουμε τον ανανά από το σιρόπι, κρατάμε το σιρόπι και τον ψιλοκόβουμε. Σε ένα τηγάνι λίωνουμε το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη. Προσθέτουμε τον ανανά και έπειτα το σιρόπι της κονσέρβας. Προσθέτουμε τις σταφίδες, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το χυμό λεμονιού, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζυμε μέχρι να καραμεώσει και να δέσει το μίγμα. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε ανάμεσα σε δύο λαδόκολες. Την τοποθετούμε σε μια ταρτιέρα 30εκ. με αποσπώμενη βάση που έχουμε βουτυρώσει. Την τρυπάμε ελαφρώς με ένα πιρούνι. Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά. Τη ζύμη που έχει περισσέψει, τη φτιάχνουμε λουλουδάκια ή ότι σχήμα θέλουμε. Αδειάζουμε το μίγμα με τον ανανά πάνω από την τάρτα, προσθέτουμε τα λουλουδάκια από ζύμη, τα αλείφουμε με χτυπημένο κρόκο αβγού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου