Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΙ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

       
       ΥΛΙΚΑ:
  • 500γρ. μακαρόνια βίδες
  • 5 κολοκυθάκια
  • 1 κρεμμύδι
  • 750mL γάλα
  • 75 γρ. βούτυρο
  • 75γρ. αλεύρι
  • 150γρ. φέτα
  • 100γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 αβγό
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.γ. δυόσμο ξερό
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
        ΟΔΗΓΙΕΣ:

     Πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα κόβουμε σε ροδέλες και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το δυόσμο, 1/2 κ.γ. πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Τα απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά. 

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το βούτυρο και το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι και έπειτα το γάλα που έχουμε ζεστάνει. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αβγό, τα 100γρ. φέτα, τα 100γρ. κεφαλοτύρι, την υπόλοιπη πάπρικα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. 
 
Βράζουμε τα μακαρόνια, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε πίσω στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα 2/3 την μπεσαμέλ και ανακατεύουμε. Τα στρώνουμε σε ένα πυρέξ και από πάνω βάζουμε την υπόλοιπη μπεσαμέλ. Τέλος, απλώνουμε τα κολοκυθάκια και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φέτα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου