Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

CRUMBLE ΜΗΛΟΥ ΜΕ CREME ANGLAISE

      ΥΛΙΚΑ:

Για τα μήλα:

  • 6 πράσινα μήλα καθαρισμένα, κομμένα σε κυβάκια
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • 60γρ. βούτυρο
  • 80γρ. καστανή ζάχαρη
  • 40γρ. σταφίδες
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
Για το crumble:
  • 400γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 230γρ. βούτυρο
  • 100γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 δόση βανίλια
Για την creme anglaise:
  • 600mL γάλα
  • 2 κρόκοι
  • 2 κ.σ. κορν φλαουρ
  • 70γρ. ζάχαρη
  • 1 δόση βανίλια
  • λίγο κονιάκ
ΟΔΗΓΙΕΣ:


Σε ένα τηγάνι, βάζουμε τα κομμένα μήλα, το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και το αλάτι και τα αφήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία να καραμελώσουν. Λίγο πριν τα κατεβάσουμε από τη φωτιά, βάζουμε τις σταφίδες, την κανέλα και το κονιάκ. Τα τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Για το crumble, βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τρίβουμε με τα χέρια μας τη ζύμη ώστε να έχουμε τρίμματα. Θέλουμε η ζύμη να σχηματίσει μικρά και μεγάλα κομμάτια. Απλώνουμε τη ζύμη πάνω από τα μήλα, χωρίς να την πιέσουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά. Για την κρέμα anglaise, σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη. το κορν φλάουρ και τη βανίλια. Βράζουμε το γάλα με την υπόλοιπη ζάχαρη και προσθέτουμε λίγο στους κρόκους ώστε να πάρουν θερμοκρασία.  Βάζουμε το μίγμα με τους κρόκους στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να κάνει φουσκάλες.Προσθέτουμε το κονιάκ. Σερβίρουμε το ζεστό crumble με ζεστή την creme anglaise.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου