ΥΛΙΚΑ:
- 1 φλιτζάνι κινόα
- 3 μέτρια καρότα
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- χυμό από 1/2 λεμόνι
- 4 κ.σ. ηλιόσπορο
- 80γρ. φέτα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- χυμό από ένα πορτοκάλι
- 1 κ.σ. μέλι
- 1/4 κ.γ. κουρκουμά
- 1/2 κ.γ. θυμάρι
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- αλάτι
- πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Τα βάζουμε σε ένα πυρέξ μαζί με 3 κ.σ. ελαιόλαδο, το σκόρδο ψιλοκομμένο, τον κουρκουμά, το χυμό πορτοκάλι, το θυμάρι, το μέλι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά, το σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμη 15 λεπτά. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς.
Ξεπλένουμε την κινόα πολύ καλά, κάτω από τρεχούμενο νερό και τη σταγγίζουμε. Σε ένα κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, την κινόα και τη σοτάρουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό, βάζουμε το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να πιεί όλα τα υγρά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, την αφήνουμε λίγο να κρυώσει, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και αφρατεύουμε με ένα πιρούνι.
Σε ένα τηγάνι, καβουρντίζουμε για 1-2 λεπτά τον ηλιόσπορο.
Σε ένα μπολ βάζουμε την κινόα, τα ψητά καρότα μαζί με τα ζουμιά τους, τη φέτα σε μικρά κομματάκια,τον ηλιόσπορο και το φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο. Ανακατεύουμε καλά και γαρνίρουμε με λίγη ακόμα φέτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου