Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

ΤΑΡΤΑ FRANGIPANE

           ΥΛΙΚΑ:

         Για την τάρτα:

  • 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 125γρ. βούτυρο
  • 1 κρόκο αβγού
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 βανιλίνη
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
       Για τη γέμιση:
  • 125γρ. αμύγδαλο σκόνη
  • 125γρ. βούτυρο
  • 3 αβγά
  • 50γρ. αλέυρι για όλες τις χρήσεις
  • 1κ.γ. κανέλα
  • 1 βανιλίνη
  • 150γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 150γρ. χοντροσπασμένα φουντούκια (ή μίγμα από φουντούκια, καρύδια, αμύγδαλα)
  • 150γρ. μαρμελάδα της επιλογής μας (βερύκοκο, ροδάκινο,...)

         ΟΔΗΓΙΕΣ:

       Στο μηχάνημα με τα μαχαίρια (food processor) βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη και το χτυπάμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να γίνει μια μπάλα. Μπορούμε να κάνουμε αυτή τη διαδικασία με τα χέρια μας, τρίβοντας το βούτυρο με το αλεύρι, φτιάχνοντας ''ψίχουλα'' που σιγά-σιγά ενώνονται. Πιέζουμε τη ζύμη και την τυλίγουμε σε μια διαφανή μεμβράνη.Την αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε ανάμεσα σε δύο λαδόκολες. Την τοποθετούμε σε μια ταρτιέρα 30εκ.  με αποσπώμενη βάση που έχουμε βουτυρώσει. Την τρυπάμε ελαφρώς με ένα πιρούνι και απλώνουμε τη μαρμελάδα σε όλη την επιφάνεια. Σε ένα μίξερ με το φτέρο, βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το ξύσμα, την κανέλα και τα χτυπάμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά. Σε ένα μπολ, βάζουμε το αμύγδαλο σκόνη, το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι. Προσθέτουμε το μίγμα στο μίξερ και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί. Σταματάμε το μίξερ και ενσωματώνουμε τους ξηρούς καρπούς με μια μαρίζ. Αδειάζουμε το μίγμα πάνω από την τάρτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά και απολαμβάνουμε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου