Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

ΚΕ'Ι'Κ ΜΕ ΑΧΛΑΔΙ

       ΥΛΙΚΑ:
  • 240γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 180γρ. ζάχαρη 
  • 120γρ. γιαούρτι
  • 2 αβγά
  • 150γρ. βούτυρο
  • 5 αχλάδια 
  • ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. λικέρ πορτοκάλι
  • 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 1/2 κ.γ. baking powder
  • 1 βανιλίνη


          ΟΔΗΓΙΕΣ:


             Σε ένα μίξερ, βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά, έπειτα το γιαούρτι και τη βανιλίνη. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και το baking powder. Στο μίγμα αυτό με το αλεύρι προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε το μίγμα σιγά-σιγά στο μίξερ.  Καθαρίζουμε τα αχλάδια. Τα 3 τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια και τα 2 τα κόβουμε σε φέτες. Προσθέτουμε τα κυβάκια στη ζύμη και ανακατεύουμε. Βάζουμε το μίγμα σε μια φόρμα ψησίματος, απλώνουμε τα αχλάδια που έχουμε κόψει σε φέτες, πασπαλίζουμε τη 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45-55 λεπτά. Ένα κέικ για να απολαύσετε με συγγενείς και φίλους!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου