ΥΛΙΚΑ:
- 150γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 350γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 260mL ηλιέλαιο
- 220γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 100γρ. ζάχαρη
- 4 αβγά
- 1 βανιλίνη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 1/2 κ.γ. baking powder
- ξύσμα από ένα λεμόνι
Για το σιρόπι:
- 600γρ. ζάχαρη
- 500mL νερό
- φλούδα από 1 λεμόνι
- 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Χτυπάμε στο μίξερ το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ένα-ένα τα αβγά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, τη βανιλίνη,το αλάτι, το baking powder και το ξύσμα λεμονιού. Προσθέτουμε αυτό το μίγμα σε δόσεις μέσα στο μίξερ. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και το μεταφέρουμε σε ένα στρογγυλό ταψί που έχουμε λαδώσει καλά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι και το βράζουμε για 5-10 λεπτά. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Μόλις βγάλουμε το ραβανί από το φούρνο το κόβουμε σε ρόμβους και αμέσως σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι. Το αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με σαντιγύ. Αυτή η συνταγή δεν έχει πάρα πολύ σιρόπι. Αν το θέλετε περισσότερο σιροπιαστό, μπορείτε να φτιάξετε περισσότερο σιρόπι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου