Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΙ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

         ΥΛΙΚΑ:

     Για τη ζύμη:

  • 500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 250mL χλιαρό νερό
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1  κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
    Για τα toppings:
  • 3 κολοκυθάκια (400γρ. περίπου)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. δυόσμο ξερό
  • 1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 150γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 100γρ. φέτα
  • 100γρ. τυρί κρέμα
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • αλάτι
  • πιπέρι
     
         ΟΔΗΓΙΕΣ:



       Σ' ένα μπολ, προσθέτουμε το χλιαρό νερό, τη ζάχαρη και τη μαγιά, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 10 λεπτά, μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Σε ένα μίξερ με γάντζο ή σε ένα μπολ (όπου θα ζυμώσουμε με τα χέρια μας τη ζύμη) βάζουμε το αλεύρι, 2 κ.σ. ελαιόλαδο και το αλάτι. Προσθέτουμε το μίγμα με τη μαγιά. Ξεκινάμε το μίξερ και το έχουμε σε μέτρια λειτουργία για 8-10 λεπτά μέχρι όλη η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα και να είναι πάνω στο γάντζο. Αυτό πρέπει να περιμένουμε αν την πλάθουμε με τα χέρια μας. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ και την σκεπάζουμε με σελοφάν.  Έπειτα, σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα και το αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος για 45 λεπτά. Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε κυβάκια. Σ' ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, βάζουμε και τα κολοκυθάκια. Τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τον άνηθο και το δυόσμο. Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ακόμα, κατεβάζουμε το τηγάνι από το μάτι και το αφήνουμε να κρυώσει. Λαδώνουμε ένα ταψί βάζουμε τη ζύμη και την απλώνουμε με τα χέρια μας ώστε να πάει σε όλη την επιφάνεια. Απλώνουμε την τριμμένη μοτσαρέλα σε όλη την πίτσα. Από πάνω απλώνουμε τα κολοκυθάκια και σπάμε τη φέτα σε μικρά κομμάτια. Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το προσθέτουμε από πάνω. Με ένα κουταλάκι, βάζουμε το τυρί κρέμα σε διάφορα σημεία. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 25-30 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει και να πάρει ωραίο χρώμα. Σερβίρουμε ζεστή και απολαμβάνουμε!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου