ΥΛΙΚΑ:
- 600γρ. κολοκυθάκια
- 1 κρεμμύδι
- 200γρ. φέτα
- 1 αβγό
- 100γρ. αλεύρι
- 4 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. δυόσμο
- 2 κ.γ. αλάτι
- πιπέρι
- ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι στο ''χοντρό'' του τρίφτη. Τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το αλάτι, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για 5 λεπτά. Στραγγίζουμε με τα χέρια μας τα κολοκύθια και το κρεμμύδι, ώστε να βγάλουμε τα υγρά. Τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τη φέτα σπασμένη σε κομμάτια, το αβγό, το αλεύρι, τον άνηθο, το δυόσμο και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο για μισή ώρα. Σε ένα τηγάνι βάζουμε ηλιέλαιο ώστε να τηγανίσουμε τους κολοκυθοκεφτέδες (περίπου 1-2 δάχτυλα) και ανάβουμε το μάτι. Όταν ζεσταθεί το λάδι, βάζουμε με ένα κουτάλι λίγο από το μίγμα στο τηγάνι ώστε να σχηματίσουμε τους κεφτέδες (4-5 κάθε φορά) και τους τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές. Σερβίρουμε με γιαούρτι με δύσμο και λεμόνι!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου