ΥΛΙΚΑ:
- 160γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 60γρ. ζάχαρη λευκή
- 60γρ. ζάχαρη καστανή
- 1 αβγό
- 1 κ.γ. baking powder
- 1 βανίλια
- 80γρ. βούτυρο
- 1 πρέζα αλάτι
- 250γρ. σοκολάτα γάλακτος κουβερτούρα
- 1 ζαχαρούχο γάλα
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Καραμελώνουμε το ζαχαρούχο γάλα. Για να το κάνουμε αυτό, αφαιρούμε την ετικέτα και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα (χωρίς να ανοίξουμε την κονσέρβα). Γεμίζουμε την κατσαρόλα με νερό, έτσι ώστε να καλύπτει τελείως την κονσέρβα. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 2,5-3 ώρες με μισάνοιχτο το καπάκι της κατσαρόλας. Με μια λαβίδα, αφαιρούμε το κουτάκι από το ζεστό νερό και το αφήνουμε κάπου μέχρι να κρυώσει τελείως. Ανοίγουμε την κονσέρβα και βάζουμε την καραμέλα γάλακτος που φτιάξαμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να αφρατεύσει. Την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε. Σε ένα μίξερ βάζουμε το βούτυρο που έχουμε αφήσει σε θερμοκρασία δωματίου, τη λευκή και την καστανή ζάχαρη και χτυπάμε για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το αβγό και χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμα. Προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder,τη βανίλια και το αλάτι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Κόβουμε τη σοκολάτα και την ενσωματώνουμε στη ζύμη. Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για μισή ώρα. Απλώνουμε τη ζύμη σε μια βουτυρωμένη φόρμα 22x23 εκατοστά, κρατώντας στην άκρη 2 κ.σ. (από τη ζύμη). Απλώνουμε τη μισή ποσότητα καραμέλας που φτιάξαμε σε όλη την επιφάνεια της ζύμης. Από πάνω μοιράζουμε με τα χέρια μας τη ζύμη που κρατήσαμε σε διάφορα σημεία πάνω από την καραμέλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 18-22 λεπτά. Όταν το βγάλουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να σταθεί για 5-10 λεπτά, το κόβουμε σε μπάρες και απολαμβάνουμε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου