Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ CHEESECAKE

         ΥΛΙΚΑ:

        Για τη βάση:

  • 250γρ. μπισκότα digestive
  • 80γρ. βούτυρο
  • 1 πρέζα αλάτι
       Για την κρέμα:
  • 900γρ. τυρί κρέμα
  • 320γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 180γρ. ζάχαρη
  • 1 βανιλίνη
  • 5 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 8γρ. κορν φλάουρ
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 πρέζα αλάτι

  • γλυκό βύσσινο για το σερβίρισμα
        ΟΔΗΓΙΕΣ:
  
       Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Τρίβουμε τα μπισκότα σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το βούτυρο που έχουμε λιώσει και το αλάτι. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι το μίγμα να θυμίζει βρεγμένη άμμο. Πιέζουμε το μίγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση των 26 εκατοστών, ώστε να είναι ομοιόμορφο παντού. Ψήνουμε τη βάση στον προθερμασμένο φούρνο για 14 λεπτά. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Για τη γέμιση. σε ένα μίξερ χτυπάμε το τυρί κρέμα μέχρι να αφρατεύσει και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το αλάτι. Σπάμε μέσα ένα-ένα τα αβγά και προσθέτουμε τη βανίλια, το ξύσμα λεμονιού και το γιαούρτι. Χτυπάμε ίσα-ίσα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Βάζουμε το μίγμα πάνω από τη βάση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 50 λεπτά. Σβήνουμε το φούρνο αλλά αφήνουμε μέσα το cheesecake μέχρι να κρυώσει. Βγάζουμε το cheesecake από τον κρύο φούρνο, το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 6-8 ώρες ή καλύτερα  για όλο το βράδυ. Αν αλλάξουμε απότομα τις θερμοκρασίες, το cheesecake θα κάνει ρωγμές, αλλά δεν μας πειράζει γιατί θα το καλύψουμε με το βύσσινο. Γαρνίρουμε με το γλυκό βύσσινο και απολαμβάνουμε!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου