Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2018

ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΨΗΤΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ

   ΥΛΙΚΑ:

  • 1 κουνουπίδι κομμένο σε μπουκετάκια
  • 2 μέτριες πατάτες
  • 1 άσπρο κρεμμύδι
  • 150γρ. λευκά φασόλια βρασμένα
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι
   ΟΔΗΓΙΕΣ:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάζουμε τα μπουκετάκια του κουνουπιδιού σε ένα μπολ, προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, πάπρικα, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Κάνουμε το ίδιο με τα βρασμένα φασόλια. Τα βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα (στη μια μεριά το κουνουπίδι και στην άλλη τα φασόλια). Τα ψήνουμε στο φούρνο για 30-40 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα. Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι που έχουμε ψιλοκόψει. Προσθέτουμε τις πατάτες που έχουμε καθαρίσει και κόψει σε κομμάτια, σοτάρουμε για λίγο και βάζουμε το ζωμό λαχανικών. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να ψηθούν οι πατάτες. Βγάζουμε το κουνουπίδι και τα φασόλια από το φούρνο και κρατάμε λίγα για γαρνιτούρα. Τα υπόλοιπα τα βάζουμε στην κατσαρόλα και χτυπάμε καλά με ένα ραβδομπλέντερ μέχρι να γίνει βελουτέ. Γαρνίρουμε τη σούπα με το κουνουπίδι και τα φασόλια και σερβίρουμε με μια φέτα λεμόνι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου