ΥΛΙΚΑ:
- 150γρ. πλιγούρι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1/4 πιπεριά κόκκινη
- 1/4 πιπεριά κίτρινη
- 1/4 πιπεριά πορτοκαλί
- 4 κ.σ. ελιές κομμένες σε ροδέλες
- 60γρ. τυρί φέτα
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- χυμό από 1/2 λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό, το αλατίζουμε και βράζουμε το πλιγούρι μέχρι να γίνει μαλακό. Στραγγίζουμε το πλιγούρι και το αφήνουμε να κρυώσει. Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τις πιπεριές και τις προσθέτουμε σε μια σαλατιέρα. Προσθέτουμε τις ελιές και τη φέτα σε μικρά κομμάτια. Στύβουμε από πάνω το μισό λεμόνι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Τέλος, βάζουμε το πλιγούρι που έχει κρυώσει και ανακατεύουμε καλά. Μια πολύ νόστιμη και θρεπτική σαλάτα που τρώγεται σαν συνοδευτικό αλλά και σαν κυρίως πιάτο!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου