ΥΛΙΚΑ:
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Σε ένα μίξερ, βάζουμε το ηλιέλαιο και τα 140γρ. ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά, έπειτα το γιαούρτι και τη βανιλίνη. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και το baking powder και τα προσθέτουμε σιγά-σιγά στο μίξερ. Σε ένα τετράγωνο ή ορθογώνιο ταψί, πασπαλίζουμε στον πάτο τις 2 κ.σ. ζάχαρη. Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομματάκια και το βάζουμε διάσπαρτα πάνω από τη ζάχαρη. Κόβουμε τις μπανάνες σε φέτες και τις απλώνουμε πάνω από τη ζάχαρη και το βούτυρο σε μια στρώση. Από πάνω βάζουμε το μίγμα για το κέικ και το στρώνουμε ώστε να είναι ομοιόμορφο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45-50 λεπτά. Αναποδογυρίζουμε το κέικ στην πιατέλα που θα το σερβίρουμε. Για τη σος, σπάμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το γάλα. Βάζουμε στα μικροκύματα για 1 λεπτό περίπου μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει το μίγμα ομοιόμορφο. Περιχύνουμε τη σος σοκολάτας πάνω από το κέικ και σερβίρουμε! Ο συνδυασμός μπανάνας-σοκολάτας είναι κλασικός και αγαπημένος και θα σας κάνει να αγαπήσετε αυτή τη συνταγή!
- 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 140γρ. ζάχαρη + 2 κ.σ.
- 120γρ. γιαούρτι
- 2 αβγά
- 150γρ. ηλιέλαιο
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 1/2 κ.γ. baking powder
- 1 βανιλίνη
- 30γρ. βούτυρο
- 2 μπανάνες
- 100γρ. σοκολάτα γάλακτος κουβερτούρα
- 60mL γάλα
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Σε ένα μίξερ, βάζουμε το ηλιέλαιο και τα 140γρ. ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά, έπειτα το γιαούρτι και τη βανιλίνη. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και το baking powder και τα προσθέτουμε σιγά-σιγά στο μίξερ. Σε ένα τετράγωνο ή ορθογώνιο ταψί, πασπαλίζουμε στον πάτο τις 2 κ.σ. ζάχαρη. Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομματάκια και το βάζουμε διάσπαρτα πάνω από τη ζάχαρη. Κόβουμε τις μπανάνες σε φέτες και τις απλώνουμε πάνω από τη ζάχαρη και το βούτυρο σε μια στρώση. Από πάνω βάζουμε το μίγμα για το κέικ και το στρώνουμε ώστε να είναι ομοιόμορφο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45-50 λεπτά. Αναποδογυρίζουμε το κέικ στην πιατέλα που θα το σερβίρουμε. Για τη σος, σπάμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το γάλα. Βάζουμε στα μικροκύματα για 1 λεπτό περίπου μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει το μίγμα ομοιόμορφο. Περιχύνουμε τη σος σοκολάτας πάνω από το κέικ και σερβίρουμε! Ο συνδυασμός μπανάνας-σοκολάτας είναι κλασικός και αγαπημένος και θα σας κάνει να αγαπήσετε αυτή τη συνταγή!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου