ΥΛΙΚΑ:
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Κόβουμε το κοτόπουλο σε περίπου ίσα κομμάτια. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, την κρέμα βαλσάμικο, το μέλι, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά, κλείνουμε το μπολ με μια μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα ως και όλο το βράδυ. Κόβουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε κομμάτια. Παίρνουμε 12 περίπου καλαμάκια (ανάλογα πόσο κρέας και πόσα λαχανικά βάζουμε σε κάθε καλαμάκι. Περνάμε ένα κρεμμύδι, μετά ένα κομμάτι κοτόπουλο, μετά μια κόκκινη πιπεριά, μετά ένα κομμάτι κοτόπουλο, μετά μια πορτοκαλί πιπεριά, μετά ένα κομμάτι κοτόπουλο και τελειώνουμε με ένα κομμάτι κόκκινη πιπεριά. Μπορείτε να βάλετε ότι λαχανικά θέλετε, εγώ σας δίνω ένα παράδειγμα. Συνεχίζετε μέχρι να σας τελειώσει το κρέας. Ψήνουμε σε σχαροτήγανο για 10 λεπτά περίπου, γυρνώντας τα καλαμάκια κάθε 2-3 λεπτά. Μπορούμε να τα ψήσουμε και στο φούρνο αλλά σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να έχουμε μουλιάσει τα καλαμάκια σε νερό για 2 ώρες για να μην καούν στο φούρνο. Σερβίρουμε με λεμόνι φυσικά αλλά και με πίτες, σαλάτα, πατάτες ή ότι άλλο επιθυμούμε!
- 700γρ. κοτόπουλο (λευκό ή μαύρο κρέας ή μίξη-ότι προτιμάμε)
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού
- 1 κ.γ. μέλι
- 1 κ.γ. θυμάρι
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κρεμμύδι
- 1/2 κόκκινη πιπεριά
- 1/ πορτοκαλί πιπεριά
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Κόβουμε το κοτόπουλο σε περίπου ίσα κομμάτια. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, την κρέμα βαλσάμικο, το μέλι, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά, κλείνουμε το μπολ με μια μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα ως και όλο το βράδυ. Κόβουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε κομμάτια. Παίρνουμε 12 περίπου καλαμάκια (ανάλογα πόσο κρέας και πόσα λαχανικά βάζουμε σε κάθε καλαμάκι. Περνάμε ένα κρεμμύδι, μετά ένα κομμάτι κοτόπουλο, μετά μια κόκκινη πιπεριά, μετά ένα κομμάτι κοτόπουλο, μετά μια πορτοκαλί πιπεριά, μετά ένα κομμάτι κοτόπουλο και τελειώνουμε με ένα κομμάτι κόκκινη πιπεριά. Μπορείτε να βάλετε ότι λαχανικά θέλετε, εγώ σας δίνω ένα παράδειγμα. Συνεχίζετε μέχρι να σας τελειώσει το κρέας. Ψήνουμε σε σχαροτήγανο για 10 λεπτά περίπου, γυρνώντας τα καλαμάκια κάθε 2-3 λεπτά. Μπορούμε να τα ψήσουμε και στο φούρνο αλλά σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να έχουμε μουλιάσει τα καλαμάκια σε νερό για 2 ώρες για να μην καούν στο φούρνο. Σερβίρουμε με λεμόνι φυσικά αλλά και με πίτες, σαλάτα, πατάτες ή ότι άλλο επιθυμούμε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου