ΥΛΙΚΑ:
Για το κέικ:
- 460γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 140γρ. ηλιέλαιο
- 400γρ. νερό
- 320γρ. ζάχαρη
- 3 κ.σ. ξύδι
- 2 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 65γρ. κακάο
- 2 βανίλιες
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 100γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 60γρ, μαργαρίνη νηστίσιμη
- 10γρ. μαύρη ζάχαρη
- 45mL νερό
- 115γρ. ζάχαρη άχνη
- 4 κ.σ. κακάο
- 1 κ.σ. ηλιέλαιο
- 4 κ.σ. χυμό πορτοκάλι
- 1 πρέζα αλάτι
- λίγα τριμμένα καρύδια για το γαρνίρισμα
- ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Για τη γέμιση, βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσουν όλα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και να γίνει σχεδόν στέρεο. Για το κέικ, σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι και τη σόδα. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Βάζουμε το μίγμα σε μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 26 εκατοστών που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45-50 λεπτά. Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει τελείως και το κόβουμε οριζοντίως στη μέση ώστε να έχουμε δύο ίσους δίσκους. Απλώνουμε τη γέμιση πάνω στον έναν δίσκο και τοποθετούμε τον άλλο ακριβώς από πάνω. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το γλάσο και περιχύνουμε με αυτό το κέικ. Γαρνίρουμε με ζάχαρη άχνη και με λίγα τριμμένα καρύδια. Είναι τόσο νόστιμο που κανείς δεν θα καταλάβει ότι αυτό το κέικ είναι νηστίσιμο!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου