ΥΛΙΚΑ:
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Πρώτα φτιάχνουμε τη σάλτσα ταρτάρ. Ψιλοκόβουμε τα αγγουράκια τουρσί και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το χυμό λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Τη βάζουμε στο ψυγείο ώστε να δέσουν οι γεύσεις. Σ' ένα μπολ φτιάχνουμε το χυλό. Ανακατεύουμε το αβγό, το γάλα, το βούτυρο, το αλεύρι και το αλάτι. Περνάμε όλα τα φιλέτα μας από το αλεύρι και μετά από το χυλό και τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και στύβουμε μισό λεμόνι ή όσο θέλουμε. Σερβίρουμε με τη σάλτσα ταρτάρ.
- 6 φιλέτα γλώσσας
- 5-6 κ.σ. αλεύρι
- ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- 1/2 λεμόνι
- 1 αβγό
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 1 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 φλιτζάνι αλεύρι
- 8-10 αγγουράκια τουρσί
- 5 κ.σ. μαγιονέζα
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Πρώτα φτιάχνουμε τη σάλτσα ταρτάρ. Ψιλοκόβουμε τα αγγουράκια τουρσί και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το χυμό λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Τη βάζουμε στο ψυγείο ώστε να δέσουν οι γεύσεις. Σ' ένα μπολ φτιάχνουμε το χυλό. Ανακατεύουμε το αβγό, το γάλα, το βούτυρο, το αλεύρι και το αλάτι. Περνάμε όλα τα φιλέτα μας από το αλεύρι και μετά από το χυλό και τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και στύβουμε μισό λεμόνι ή όσο θέλουμε. Σερβίρουμε με τη σάλτσα ταρτάρ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου