ΥΛΙΚΑ:
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά σε ένα μπολ εκτός από τα αποξηραμένα φρούτα, φροντίζοντας το μέλι και το ηλιέλαιο να έχουν καλύψει όλα τα στερεά υλικά μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά, προσέχοντας πάρα πολύ γιατί η granola μπορεί να καεί πολύ εύκολα. Όταν τη βγάλουμε από το φούρνο, προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα και ανακατεύουμε. Ιδανική επιλογή για πρωινό, πασπαλισμένη πάνω σε γιαούρτι ή με γάλα!
- 260γρ. νιφάδες βρώμης
- 20γρ. κινόα ποπς (quinoa puffs) ή 20γρ. έξτρα νιφάδες βρώμης
- 200γρ. σπόροι και ξηροί καρποί (καρύδια, αμύγδαλο φιλέ, chia seeds, κολοκυθόσπορο, παπαρουνόσπορο, ηλιόσπορο)
- 100γρ. μέλι
- 30γρ. μαύρη ζάχαρη
- 120γρ. αποξηραμένα φρούτα (σταφίδες, cranberries)
- 80γρ. ηλιέλαιο
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 βανιλίνη
- 1/2 κ.γ. αλάτι
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά σε ένα μπολ εκτός από τα αποξηραμένα φρούτα, φροντίζοντας το μέλι και το ηλιέλαιο να έχουν καλύψει όλα τα στερεά υλικά μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά, προσέχοντας πάρα πολύ γιατί η granola μπορεί να καεί πολύ εύκολα. Όταν τη βγάλουμε από το φούρνο, προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα και ανακατεύουμε. Ιδανική επιλογή για πρωινό, πασπαλισμένη πάνω σε γιαούρτι ή με γάλα!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου