ΥΛΙΚΑ:
- 250γρ. φέτα
- 250γρ. ανθότυρο
- 100γρ. ρεγκάτο τριμμένο
- 1 ποτηράκι σιμιγλάλι
- 4 ποτηράκια γάλα
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 2 αβγά
- 1 πρέζα κανέλα
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βάζουμε το βούτυρο και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά. Ζεσταίνουμε το γάλα, το προσθέτουμε κι αυτό και ανακατεύουμε μέχρι να βράσει. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά, τη φέτα, το ανθότυρο, το ρεγκάτο, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει τελείως. Σε ένα ταψί, βάζουμε το ένα φύλλο και από πάνω απλώνουμε τη γέμιση αφήνοντας 1 εκατοστό στις άκρες κενό. Βάζουμε το δεύτερο φύλλο από πάνω και το σφραγίζουμε με το κάτω φύλλο για να μην φεύγει η γέμιση. Χαράζουμε την πίτα σχηματίζοντας τα κομμάτια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 40-45 λεπτά. Αφήνουμε 10-15 λεπτά να κρυώσει και απολαμβάνουμε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου