ΥΛΙΚΑ:
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Πλένουμε και κόβουμε όλες τις πιπεριές στη μέση (οριζοντίως) και αφαιρούμε τους σπόρους από μέσα. Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30-35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Βάζουμε την ωμή κινόα σε ένα σουρωτήρι και την πλένουμε πολύ καλά κάτω από τρεχούμενο νερό, μέχρι αυτό να βγαίνει διαυγές και όχι θολό. Την στραγγίζουμε και ην αφήνουμε στην άκρη. Ξεπλένουμε με τον ίδιο τρόπο τα κόκκινα φασόλια και το καλαμπόκι, αφού τα βγάλουμε από την κονσέρβα. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το μαϊντανό. Σε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά, βάζουμε το ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε την κινόα και τον πελτέ και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμα. Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη, την πάπρικα, το κύμινο, αλάτι, πιπέρι και προσθέτουμε ζεστό νερό ώστε να σκεπάσει τελείως την κινόα. Χαμηλώνουμε και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά (τόσο θέλει η κινόα για να μαγειρευτεί), συμπληρώνοντας με ζεστό νερό όταν χρειάζεται. Μόλις ετοιμαστεί, προσθέτουμε τα φασόλια, το καλαμπόκι και το μαϊντανό, και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Γεμίζουμε κάθε πιπεριά με το μίγμα της κινόα και από πάνω προσθέτουμε τριμμένο τυρί. Αν ψάχνετε συνταγές με κινόα, αυτή είναι η συνταγή για εσάς!
- 4 πιπεριές (πράσινη, κίτρινη, πορτοκαλί, κόκκινη)
- 200γρ. κινόα
- 1 κρεμμύδι
- 1 κονσέρβα βρασμένα κόκκινα φασόλια (240γρ.)
- 100γρ. καλαμπόκι βρασμένο
- 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
- 100γρ. χυμό ντομάτας
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ. ζάχαρη
- 4-5 κλωνάρια μαϊντανό
- 70γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- 1/2 κ.γ. πάπρικα
- 1/2 κ.γ. κύμινο
- αλάτι
- πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Πλένουμε και κόβουμε όλες τις πιπεριές στη μέση (οριζοντίως) και αφαιρούμε τους σπόρους από μέσα. Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30-35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Βάζουμε την ωμή κινόα σε ένα σουρωτήρι και την πλένουμε πολύ καλά κάτω από τρεχούμενο νερό, μέχρι αυτό να βγαίνει διαυγές και όχι θολό. Την στραγγίζουμε και ην αφήνουμε στην άκρη. Ξεπλένουμε με τον ίδιο τρόπο τα κόκκινα φασόλια και το καλαμπόκι, αφού τα βγάλουμε από την κονσέρβα. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το μαϊντανό. Σε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά, βάζουμε το ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε την κινόα και τον πελτέ και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμα. Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη, την πάπρικα, το κύμινο, αλάτι, πιπέρι και προσθέτουμε ζεστό νερό ώστε να σκεπάσει τελείως την κινόα. Χαμηλώνουμε και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά (τόσο θέλει η κινόα για να μαγειρευτεί), συμπληρώνοντας με ζεστό νερό όταν χρειάζεται. Μόλις ετοιμαστεί, προσθέτουμε τα φασόλια, το καλαμπόκι και το μαϊντανό, και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Γεμίζουμε κάθε πιπεριά με το μίγμα της κινόα και από πάνω προσθέτουμε τριμμένο τυρί. Αν ψάχνετε συνταγές με κινόα, αυτή είναι η συνταγή για εσάς!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου