ΥΛΙΚΑ:
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια το σπανάκι. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με μια πετσέτα και τα ψιλοκόβουμε. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα ψιλοκόβουμε. Σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, βάζουμε το ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Προσθέτουμε το σπανάκι, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, σπάμε μέσα τη φέτα, προσθέτουμε τα κίτρινα τυριά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σε ένα ταψί, βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας, πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά και από πάνω απλώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα. Βάζουμε και το δεύτερο φύλλο και πιέζουμε πολύ καλά τις άκρες με ένα πιρούνι ώστε να σφραγιστεί μέσα η γέμιση. Αλείφουμε το πάνω φύλλο με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με λευκό και μαύρο σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 40-50 λεπτά.
- 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
- 500γρ. μανιτάρια champion
- 200γρ. σπανάκι φρέσκο
- 2 κρεμμύδια
- 100γρ. φέτα
- 150γρ. τριμμένα κίτρινα τυριά
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
- 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
- λευκό και μαύρο σουσάμι
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια το σπανάκι. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με μια πετσέτα και τα ψιλοκόβουμε. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα ψιλοκόβουμε. Σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, βάζουμε το ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Προσθέτουμε το σπανάκι, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, σπάμε μέσα τη φέτα, προσθέτουμε τα κίτρινα τυριά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σε ένα ταψί, βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας, πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά και από πάνω απλώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα. Βάζουμε και το δεύτερο φύλλο και πιέζουμε πολύ καλά τις άκρες με ένα πιρούνι ώστε να σφραγιστεί μέσα η γέμιση. Αλείφουμε το πάνω φύλλο με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με λευκό και μαύρο σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 40-50 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου