Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

ΦΑΛΑΦΕΛ (ΡΕΒΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ)

      ΥΛΙΚΑ:

  • 250γρ. ρεβύθια αποφλειωμένα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 4 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 κ.γ. baking powder
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • λεμόνι για το σερβίρισμα


       ΟΔΗΓΙΕΣ:

   Βάζουμε τα ρεβύθια σε νερό και τα αφήνουμε εκεί για 24 ώρες. Την επόμενη μέρα, τα βάζουμε σε ένα δυνατό blender. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μαϊντανό και τα βάζουμε κι αυτά στο blender. Προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder, το ελαιόλαδο, το κύμινο, το χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι και τα τρίβουμε μέχρι να πολτοποιηθούν. Με το μίγμα, σχηματίζουμε κεφτεδάκια σε μέγεθος ενός μπαλάκι του πινγκ-πονγκ και τα πιέζουμε με τα χέρια μας για να γίνουν επίπεδα. Τηγανίζουμε σε μπόλικο ηλιέλαιο και τα γυρνάμε από όλες τις μεριές για να πάρουν χρώμα. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και στύβουμε λίγο λεμόνι από πάνω. Σερβίρουμε μέσα σε πίτα, με σος γιαουρτιού, με ταχίνι, με σαλάτα.... ό,τι θέλουμε! Η συνταγή είναι νηστίσιμη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου