ΥΛΙΚΑ:
- 750γρ. χωριάτικο φύλλο ολικής άλεσης
- 400γρ. σπανάκι κατεψυγμένο
- 200γρ. φέτα
- 150γρ. ανθότυρο
- 1 κρεμμύδια ξερό
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 7-8 κλωναράκια μαϊντανό
- 3-4 κλωναράκια άνηθο
- 6-7 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 1 πρέζα κανέλα
- 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
- αλάτι
- πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό και τον άνηθο. Σε ένα τηγάνι, σε δυνατή φωτιά βάζουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο, το φρέσκο και ξερό κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σπανάκι, τον άνηθο και τον μαϊντανό, τον μοσχοκάρυδο, την κανέλα, αλάτι,πιπέρι και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να μην υπάρχουν υγρά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη φέτα και το ανθότυρο σε μικρά κομμάτια και τη φρυγανιά. Σε ένα ταψί, απλώνουμε 1 από τα 6 φύλλα του πακέτου και το ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Από πάνω απλώνουμε το δεύτερο φύλλο και ραντίζουμε πάλι με ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το τρίτο φύλλο, απλώνουμε τη γέμιση και προσθέτουμε ένα-ένα τα φύλλα όπως προηγουμένως (φύλλο-ελαιόλαδο-φύλλο). Έτσι έχουμε τρία φύλλα κάτω και τρία φύλλα πάνω. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και ραντίζουμε με λίγο νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45-50 λεπτά και απολαμβάνουμε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου