Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΚΑΙ ΜΠΙΣΚΟΤΟ

        ΥΛΙΚΑ:

  • 2 κουτάκια ζαχαρούχο γάλα
  • 450mL + 130mL κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 100γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
  • 200γρ. μπισκότα (εγώ διάλεξα μιράντα παπαδοπούλου)
  • 1 πρέζα αλάτι
         ΟΔΗΓΙΕΣ:

        Καραμελώνουμε το 1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα. Για να το κάνουμε αυτό, αφαιρούμε την ετικέτα και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα (χωρίς να ανοίξουμε την κονσέρβα). Γεμίζουμε την κατσαρόλα με νερό, έτσι ώστε να καλύπτει τελείως την κονσέρβα. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 2,5-3 ώρες με μισάνοιχτο το καπάκι της κατσαρόλας. Με μια λαβίδα, αφαιρούμε το κουτάκι από το ζεστό νερό και το αφήνουμε κάπου μέχρι να κρυώσει τελείως. Ανοίγουμε την κονσέρβα και βάζουμε την καραμέλα γάλακτος που φτιάξαμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να αφρατεύσει. Την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε. Σε ένα άλλο μπολ, σπάμε την κουβερτούρα και προσθέτουμε τα 130mL κρέμα γάλακτος. Ζεσταίνουμε το μίγμα στο φούρνο μικροκυμάτων για ένα λεπτό. Αφήνουμε το μπολ στον πάγκο για 1 λεπτό, ώστε η ζεστή κρέμα να λιώσει τη σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα. Το αφήνουμε κι αυτό στην άκρη μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε. Για να φτιάξουμε το παγωτό, χρειαζόμαστε 1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα και 450mL κρέμα γάλακτος τα οποία έχουμε βάλει στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Βγάζουμε την κρέμα γάλακτος από το ψυγείο και τη βάζουμε σε ένα μίξερ. Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να πήξει και να δημιουργεί ''μαλακές'' κορυφές όταν βουτάμε ένα κουτάλι και το σηκώνουμε. Βγάζουμε το ζαχαρούχο από το ψυγείο και το προσθέτουμε στο μίξερ με τη χτυπημένη κρέμα. Χτυπάμε για 1-2 λεπτά ακόμα μέχρι το ζαχαρούχο να ενσωματωθεί πλήρως στην σαντιγύ. Σπάμε μέσα 80γρ. μισκότα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε 3-4 κ.γ. καραμέλα γάλακτος και ανακατεύουμε έτσι ώστε να μην ενσωματωθεί τελείως. Σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση των 24cm σπάμε 60γρ. μπισκότα στον πάτο. Προσθέτουμε το μισό μίγμα παγωτού και το απλώνουμε ώστε να πάει παντού. Βάζουμε μερικές κουταλιές καραμέλας και μερικές κουταλιές σοκολάτας που έχουμε κάνει γκανάς (δες παραπάνω) και με μια οδοντογλυφίδα ανακατεόυμε, ώστε να μην ενσωματωθούν τελείως. Έπειτα, σπάμε άλλα 60γρ. μπισκότα, προσθέτουμε το υπόλοιπο παγωτό και κάνουμε το ίδιο με τη σοκολάτα και την καραμέλα. Μπορούμε να βάλουμε όση σοκολάτα και καραμέλα θέλουμε (λίγο ή πολύ) ανάλογα με τα γούστα μας, κρατάμε όμως λίγο από αυτές για να διακοσμήσουμε στο τέλος. Βάζουμε την τούρτα παγωτό στην κατάψυξη για τουλάχιστο 6 ώρες. Γαρνίρουμε με τη σος καραμέλας, τη σος σοκολάτας και μερικά μπισκότα και απολαμβάνουμε!





      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου