ΥΛΙΚΑ:
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Σ' ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη μαγειρική σόδα, το baking powder και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα. Με ένα μαχαίρι, ψιλοκόβουμε τον κολοκυθόσπορο. Βγάζουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι με έναν τρίφτη και με το ίδιο εργαλείο, τρίβουμε το τζίντζερ. Σε ένα μίξερ, βάζουμε το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη καρύδας και χτυπάμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το μίγμα με το αλεύρι, το ξύσμα πορτοκαλιού, το τζίντζερ και τον κολοκυθόσπορο και χτυπάμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε και το χυμό πορτοκάλι και χτυπάμε για άλλο 1 λεπτό. Βάζουμε το μίγμα σε μια φόρμα που έχουμε λαδώσει ή έχουμε βάλει λαδόκολλα και πασπαλίζουμε από πάνω τη βρώμη, τον παπαρουνόσπορο και τη ζάχαρη καρύδας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά. Το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά και έπειτα σερβίρουμε!
- 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 70γρ. ηλιέλαιο
- 200mL χυμό πορτοκάλι
- 90γρ. ζάχαρη καρύδας
- 2 κομμάτια ζαχαρωμένο τζίντζερ ή ένα κομμάτι φρέσκο τζίντζερ (στο μέγεθος ενός αντίχειρα)
- 1 κ.γ. baking powder
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 30γρ. κολοκυθόσπορο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.σ. βρώμη σε νιφάδες, 1 κ.σ. παπαρουνόσπορο, 1 κ.σ. ζαχαρη καρύδας-όλα αυτά για πασπάλισμα
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Σ' ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη μαγειρική σόδα, το baking powder και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα. Με ένα μαχαίρι, ψιλοκόβουμε τον κολοκυθόσπορο. Βγάζουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι με έναν τρίφτη και με το ίδιο εργαλείο, τρίβουμε το τζίντζερ. Σε ένα μίξερ, βάζουμε το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη καρύδας και χτυπάμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το μίγμα με το αλεύρι, το ξύσμα πορτοκαλιού, το τζίντζερ και τον κολοκυθόσπορο και χτυπάμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε και το χυμό πορτοκάλι και χτυπάμε για άλλο 1 λεπτό. Βάζουμε το μίγμα σε μια φόρμα που έχουμε λαδώσει ή έχουμε βάλει λαδόκολλα και πασπαλίζουμε από πάνω τη βρώμη, τον παπαρουνόσπορο και τη ζάχαρη καρύδας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά. Το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά και έπειτα σερβίρουμε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου