Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΓΙΑΧΝΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ

        ΥΛΙΚΑ:

  • 5 μελιτζάνες φλάσκες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κονσέρβα ντοματάκι κονκασέ
  • 2 πατάτες
  • ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ψιλοκομμένος μαϊντανός
         ΟΔΗΓΙΕΣ:

      Πλένουμε τις μελιτζάνες και καθαρίζουμε λίγες λωρίδες από τη φλούδα τους (όψη ζέβρας). Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε ελαιόλαδο (2-3 δάχτυλα) και τηγανίζουμε ολόκληρες τις μελιτζάνες μέχρι να ψηθούν. Τις αφαιρούμε και τις βάζουμε σε ένα πιάτο. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα σκόρδα, τις πατάτες και το κρεμμύδι. Σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, βάζουμε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα και τις πατάτες για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα. Βάζουμε την ντομάτα κονκασέ, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και νερό και βράζουμε για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες και αφήνουμε το φαγητό να βράσει και να δέσει για 5-10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Όταν βάλουμε τις μελιτζάνες, δεν ανακατεύουμε με κουτάλα, για να μην τις χαλάσουμε. Απλά κουνάμε την κατσαρόλα. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου