ΥΛΙΚΑ:
- 400γρ. φακές
- 300γρ. ρύζι μπλου μπόνετ
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1-2 σκελίδες σκόρδο
- 3 κρεμμύδια
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- αλάτι
- πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Βράζουμε τις φακές με νερό (6-7 ποτήρια) για μισή ώρα περίπου. Έπειτα προσθέτουμε το ρύζι, το 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο, το σκόρδο, τη δάφνη, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι και σιγοβράζουμε μέχρι να χυλώσει και να βράσει το ρύζι. Σ΄ένα τηγάνι προσθέτουμε το 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και τηγανίζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Τα προσθέτουμε στις φακές και ανακατεύουμε. Μια άλλη εκδοχή της φακής, που πρέπει να δοκιμάσετε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου