Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

ΦΑΚΟΡΥΖΟ

       ΥΛΙΚΑ:

  • 400γρ. φακές
  • 300γρ. ρύζι μπλου μπόνετ
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κρεμμύδια
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι
  • πιπέρι

        ΟΔΗΓΙΕΣ:

       Βράζουμε τις φακές με νερό (6-7 ποτήρια) για μισή ώρα περίπου. Έπειτα προσθέτουμε το ρύζι, το 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο, το σκόρδο, τη δάφνη, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι και σιγοβράζουμε μέχρι να χυλώσει και να βράσει το ρύζι. Σ΄ένα τηγάνι προσθέτουμε το 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και τηγανίζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Τα προσθέτουμε στις φακές και ανακατεύουμε. Μια άλλη εκδοχή της φακής, που πρέπει να δοκιμάσετε!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου