ΥΛΙΚΑ:
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Βράζουμε τις φακές για 30-40 λεπτά, μέχρι να ''κρατάνε'' λίγο στο δόντι και τις σουρώνουμε.Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση, τις πιπεριές σε μικρά κομμάτια, το κρεμμύδι σε φέτες και κάθε σκελίδα σκόρδο στα τέσσερα. Ψιλοκόβουμε το δεντρολίβανο. Σε ένα ταψάκι προσθέτουμε αυτά τα ψιλοκομμένα λαχανικά, το δεντρολίβανο, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, 1/2 κ.σ. θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο γκριλ για 20 λεπτά. Ανακατεύουμε τα υλικά για το dressing. Σε ένα μεγάλο πιάτο, βάζουμε τις φακές, τα λαχανικά, περιχύνουμε με το dressing και ανακατεύουμε καλά. Γαρνίρουμε με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο. Αυτή η συνταγή είναι πολύ διαφορετική από αυτά που έχετε δοκιμάσει και σίγουρα θα σας εκπλήξει!
- 200γρ. φακές
- 16 ντοματίνια
- 1/2 κίτρινη πιπεριά
- 1 μεσαίο κρεμμύδι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 2 κλωναράκια δεντρολίβανο
- 1/2 κ.γ.θυμάρι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγο μαϊντανό
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
- αλάτι
- πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Βράζουμε τις φακές για 30-40 λεπτά, μέχρι να ''κρατάνε'' λίγο στο δόντι και τις σουρώνουμε.Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση, τις πιπεριές σε μικρά κομμάτια, το κρεμμύδι σε φέτες και κάθε σκελίδα σκόρδο στα τέσσερα. Ψιλοκόβουμε το δεντρολίβανο. Σε ένα ταψάκι προσθέτουμε αυτά τα ψιλοκομμένα λαχανικά, το δεντρολίβανο, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, 1/2 κ.σ. θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο γκριλ για 20 λεπτά. Ανακατεύουμε τα υλικά για το dressing. Σε ένα μεγάλο πιάτο, βάζουμε τις φακές, τα λαχανικά, περιχύνουμε με το dressing και ανακατεύουμε καλά. Γαρνίρουμε με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο. Αυτή η συνταγή είναι πολύ διαφορετική από αυτά που έχετε δοκιμάσει και σίγουρα θα σας εκπλήξει!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου