Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

ΠΙΤΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΠΙΤΣΑ

           ΥΛΙΚΑ:

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 9 φέτες γαλοπούλα βραστή ή πάριζα ή ότι αλλαντικό προτιμάμε ή και μίξη αλλαντικών
  • 9 φέτες τυρί γκούντα ή μίξη τυριών
  • 100γρ. τυριά τριμμένα (γκούντα, ένταμ..)
  • 1/ πιπεριά πράσινη
  • 100mL χυμό ντομάτας
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. σουσάμι
  • 2 κ.σ. γάλα


          ΟΔΗΓΙΕΣ:

      Σε ένα ταψί με μια λαδόκολλα απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και από πάνω προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας προσέχοντας να αφήσουμε 1 εκατοστό ζύμης περιφερειακά χωρίς σάλτσα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τη ρίγανη ώστε να πάνε σε όλη την επιφάνεια. Έπειτα βάζουμε τα τριμμένα τυριά και συνεχίζουμε με το αλλαντικό που θα επιλέξουμε. Τελειώνουμε με τις φέτες τυριού και την ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά. Από πάνω απλώνουμε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και με ένα πιρούνι σφραγίζουμε τις άκρες ώστε να κλείσουν καλά και να μη χυθεί η γέμιση κατά τη διάρκεια του  ψησίματος. Αλείφουμε με ένα πινέλο το γάλα και προσθέτουμε το σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 για 25-40 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ψηθεί και από κάτω. Αυτή είναι η πιο πρωτότυπη πίτα που έχετε δοκιμάσει ποτέ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου