Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ

          ΥΛΙΚΑ:

  • 320γρ. κριθαράκι
  • 150γρ. καπνιστή γαλοπούλα (σε ένα μεγάλο κομμάτι, όχι σε φέτες)
  • 1 κρεμμύδι
  • 1/2 πράσινη πιπεριά
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
  • 3-4 κλωναράκια μαϊντανό
  • 3 κ.σ.μαύρες ελιές σε ροδέλες
  • 100γρ. φέτα
  • 5-6 ντοματίνια
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι


         ΟΔΗΓΙΕΣ:

      Κόβουμε σε κυβάκια την καπνιστή γαλοπούλα και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το σκόρδο και το μαϊντανό. Σ' ένα μεγάλο τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, βάζουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και την πιπεριά και σωτάρουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και τη γαλοπούλα σε κύβους και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τον πελτέ, τη άχαρη, το κριθαράκι, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Μετά από 3 λεπτά, κατεβάζουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα πυρέξ που έχουμε λαδώσει τον πάτο. Εκεί, προσθέτουμε τις ελιές, το μαϊντανό, τη φέτα σπασμένη σε μεγάλα κομμάτια και ανακατεύουμε καλά. Καλύπτουμε το φαγητό με βραστό νερό (περίπου το διπλάσιο από το κριθαράκι) και απλώνουμε τα ντοματίνια που έχουμε κόψει σε φέτες. Βάζουμε αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 για 25 λεπτά. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 5-6 λεπτά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου