Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΠΙΤΑΚΙΑ

          ΥΛΙΚΑ:

  • 280γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 160mL νερό 
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 6 λουκάνικα φρανκφούρτης
  • κέτσαπ και μουστάρδα


           ΟΔΗΓΙΕΣ:

       Σ' ένα φλιτζάνι βάζουμε το χλιαρό νερό, τη ζάχαρη και τη μαγιά και το αφήνουμε μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά για 10 λεπτά περίπου. Σ΄ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το ελαιόλαδο και το νερό με τη μαγιά και ζυμώνουμε για 5-10 λεπτά. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα καθαρό μπολ που έχουμε λαδώσει, τη σκεπάζουμε με ένα φιλμ και την αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος για 45 λεπτά, δηλαδή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Μόλις γίνει αυτό, ξαναπλάθουμε για 1 λεπτό τη ζύμη και την ανοίγουμε με ένα πλάστη σε ορθογώνιο σχήμα και το κόβουμε σε 18 τετραγωνάκια. Κόβουμε κάθε λουκάνικο στα 3 ώστε να έχουμε 18 κομμάτια. Τοποθετούμε διαγώνια κάθε λουκάνικο σε κάθε τετραγωνάκι από ζυμάρι, παίρνουμε τις δύο γωνίες, τις φέρνουμε στο κέντρο και τις ενώνουμε. Ετοιμάζουμε και τα 18 λουκανικοπιτάκια με τον ίδιο τρόπο. Ενώνουμε 6-8 λουκανικοπιτάκια ώστε να φτιάξουμε ''λουλούδια'' αν θέλουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 15-20 λεπτά. Σερβίρουμε με κέτσαπ και μουστάρδα. Μια πρωτότυπη συνταγή που θα ικανοποιήσει μικρούς και μεγάλους!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου