Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΟΥΖΟΥ ΜΕ ΣΟΣ ΦΕΤΑΣ

      ΥΛΙΚΑ:

  • 400γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 κρεμμύδι
  • 3-4 κλωναράκια μαϊντανό
  • 2 φέτες ψωμί του τοστ
  • 1 αβγό
  • 3-4 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3-4 σφηνάκια ούζο
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
     Για τη σος φέτας:

  • 100γρ. φέτα
  • 100γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • πιπέρι


       ΟΔΗΓΙΕΣ:

     Βάζουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι και τα λιώνουμε. Σε ένα μπολ, βάζουμε τον κιμά και προσθέτουμε το μίγμα με το κρεμμύδι, το αβγό, το ψωμί του τοστ βρεγμένο και τη φρυγανιά. Ανακατεύουμε πολύ καλά, το καλύπτουμε με μια μεμβράνη και βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα. Πλάθουμε όλο το μίγμα σε μικρά κεφτεδάκια. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο. Βάζουμε τα κεφτεδάκια και τα γυρνάμε ώστε να ψηθούν από όλες τις μεριές και μέσα (σε αυτό θα βοηθήσει το ότι τα κεφτεδάκια είναι μικρά). Μόλις ψηθούν, τα σβήνουμε με 1 σφηνάκι ούζο. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο κιμάς. Για τη σος φέτας, σπάμε τη φέτα με τα χέρια μας ή με ένα πιρούνι σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το γιαούρτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με τη σος φέτας και απολαμβάνουμε!

                                                               Φωτογραφία: Αθανασία Βουρνά

     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου