Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017

ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ

           ΥΛΙΚΑ:

           Για 4 ποτηράκια:

  • 250γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 200mL κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
  • 55γρ. ζάχαρη άχνη
  • 8-10 σαβαγιάρ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 1/2 κ.σ. στιγμιαίο καφέ
  • 2 σφηνάκια λικέρ καφέ
  • κακάο σε σκόνη για το γαρνίρισμα

           
ΟΔΗΓΙΕΣ:

        Σε ένα μίξερ, χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει σαντιγύ. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και τη μια πρέζα αλάτι και χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμα μέχρι το μίγμα να είναι ομοιογενές. Σε 300mL νερό διαλύουμε το στιγμιαίο καφέ και προσθέτουμε το λικέρ. Βουτάμε για λίγο τα σαβαγιάρ και τα σπάμε στον πάτο 4 ποτηριών. Από πάνω βάζουμε μια κουταλιά από την κρέμα και έπειτα βουτάμε πάλι σαβαγιάρ στον καφέ και φτιάχνουμε άλλη μια στρώση. Συνεχίζουμε μέχρι να μας τελειώσουν τα υλικά. Πασπαλίζουμε με σκόνη κακάο κάθε γλυκό. Αυτή είναι μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για τιραμισού, χωρίς ωμά αβγά και με λίγα υλικά! Δοκιμάστε την!


          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου