Τρίτη, 1 Αυγούστου 2017

ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

        ΥΛΙΚΑ:

      Για πέντε ποτηράκια:

  • 5 κρόκοι αβγών
  • 100γρ. ζάχαρη
  • 30γρ. κορν φλάουρ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 100mL γάλα πλήρες
  • 100mL κρέμα γάλακτος
  • 1/2 βανιλίνη
  • 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • ξύσμα από ένα μικρό λεμόνι
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 6-7 μπισκότα τύπου digestive
  • 100mL κρέμα γάλακτος + 1 κ.σ. άχνη ζάχαρη χτυπημένα σε σαντιγύ
        ΟΔΗΓΙΕΣ:

      Σε ένα ανοξείδωτο μπολ, χτυπάμε πολύ καλά τους κρόκους με τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το αλάτι και το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα κατσαρολάκι, βράζουμε την κρέμα γάλακτος,το γάλα και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Βάζουμε λίγο-λίγο το μίγμα γάλα-κρέμα γάλακτος στο μίγμα με τα αβγά, ανακατεύοντας διαρκώς, ώστε να μην κόψει. Βάζουμε όλο αυτό το μίγμα, πίσω στο κατσαρολάκι, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε διαρκώς με ένα σύρμα μέχρι να πήξει και να βγάζει φούσκες. Αφού γίνει αυτό, το βράζουμε ανακατεύοντας για άλλο ένα λεπτό. Περνάμε το μίγμα από μια σίτα (πολύ λεπτό σουρωτήρι) και ανακατεύουμε μέσα το βούτυρο, τη βανίλια και το χυμό λεμόνι. Καλύπτουμε με μια πλαστική μεμβράνη έτσι ώστε αυτή να ακουμπάει ακριβώς πάνω στην κρέμα και τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Την βγάζουμε από το ψυγείο και την αφρατεύουμε ανακατεύοντας την με ένα σύρμα. Σπάμε τα μπισκότα σε 5 ποτηράκια και μοιράζουμε την κρέμα μέσα σε αυτά. Γαρνίρουμε με την σαντιγύ και απολαμβάνουμε!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου