ΥΛΙΚΑ:
Αρχικά, φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ. Ζεσταίνουμε τα 2 ποτήρια γάλα και τα αφήνουμε στην άκρη. Σ' ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε τις 3 κ.σ. βούτυρο και το 1/2 ποτήρι αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα για 1-2 λεπτά. Αυτό τα κάνουμε για να ψηθεί το αλεύρι. Σιγά- σιγά ρίχνουμε τα 2 ζεστά ποτήρια γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τα τριμμένα τυριά και το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και έπειτα το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, όλα ψιλοκομμένα. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια, τα κόβουμε σε φέτες και τα προσθέτουμε κ αυτά στο τηγάνι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τη 1 κ.γ. θυμάρι. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά. Τέλος, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο και αφαιρούμε από τη φωτιά. Ενώνουμε το μίγμα με το κοτόπουλο με τη μπεσαμέλ και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σ' ένα ταψί απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και από πάνω στρώνουμε τη γέμιση, ώστε να έχει παντού το ίδιο πάχος. Από πάνω απλώνουμε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και ενώνουμε τις άκρες με το φύλλο που βρίσκεται από κάτω ώστε η πίτα να κλείσει καλά. Χαράζουμε σε κομμάτια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 40-50 λεπτά. Αυτή η πίτα είναι ιδανική όταν θέλουμε να ''ζωντανέψουμε'' περισσευούμενο κοτόπουλο. Ιδανική για μεσημεριανό στο σχολείο ή στη δουλειά!
- 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
- 3 ποτήρια κοτόπουλο ψημένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 1 πακέτο μανιτάρια champinions
- 1 κρεμμύδι
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1/2 ποτήρι αλεύρι
- 3 κ.σ. βούτυρο
- 2 ποτήρια γάλα
- 180γρ. τριμμένα τυριά (gouda, κεφαλοτύρι, edam... ό,τι έχετε)
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.γ. θυμάρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Αρχικά, φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ. Ζεσταίνουμε τα 2 ποτήρια γάλα και τα αφήνουμε στην άκρη. Σ' ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε τις 3 κ.σ. βούτυρο και το 1/2 ποτήρι αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα για 1-2 λεπτά. Αυτό τα κάνουμε για να ψηθεί το αλεύρι. Σιγά- σιγά ρίχνουμε τα 2 ζεστά ποτήρια γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τα τριμμένα τυριά και το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και έπειτα το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, όλα ψιλοκομμένα. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια, τα κόβουμε σε φέτες και τα προσθέτουμε κ αυτά στο τηγάνι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τη 1 κ.γ. θυμάρι. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά. Τέλος, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο και αφαιρούμε από τη φωτιά. Ενώνουμε το μίγμα με το κοτόπουλο με τη μπεσαμέλ και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σ' ένα ταψί απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και από πάνω στρώνουμε τη γέμιση, ώστε να έχει παντού το ίδιο πάχος. Από πάνω απλώνουμε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και ενώνουμε τις άκρες με το φύλλο που βρίσκεται από κάτω ώστε η πίτα να κλείσει καλά. Χαράζουμε σε κομμάτια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 40-50 λεπτά. Αυτή η πίτα είναι ιδανική όταν θέλουμε να ''ζωντανέψουμε'' περισσευούμενο κοτόπουλο. Ιδανική για μεσημεριανό στο σχολείο ή στη δουλειά!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου