Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

ΑΓΡΙΟ ΡΥΖΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΘΥΜΑΡΙ

       ΥΛΙΚΑ:

  • 350γρ. ρύζι parboiled με άγριο ρύζι
  • 250γρ. μανιτάρια champinions
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1L ζωμό λαχανικών
  • 50mL λευκό κρασί
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
       ΟΔΗΓΙΕΣ:

      Σκουπίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια τα μανιτάρια. Ψιλοκόβουμε τη μια σκελίδα σκόρδο, Σ' ένα μεγάλο τηγάνι, σε πολύ δυνατή φωτιά, προσθέτουμε τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο, τα μανιτάρια, το σκόρδο, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι και σωτάρουμε μέχρι να μαγειρευτούν τα μανιτάρια και να πάρουν ωραίο χρώμα. Σβήνουμε με το λευκό κρασί, αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και κλείνουμε τη φωτιά. Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε τη 1 κ.σ. ελαιόλαδο και το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι το ρύζι να γίνει διάφανο. Έπειτα, προσθέτουμε το ζωμό, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε για 15-18 λεπτά μέχρι να μην υπάρχει νερό στην κατσαρόλα. Όταν ετοιμαστεί, προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε καλά. Η συνταγή αυτή μπορεί να αποτελέσει γεύμα από μόνη της, προσθέτοντας λίγο τριμμένο τυρί ή είναι υπέροχο συνοδευτικό για κρέας. Καλή επιτυχία!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου