Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

        ΥΛΙΚΑ:

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/4 πιπεριά κίτρινη
  • 1/4 πιπεριά πορτοκαλί
  • 1 ντομάτα
  • 2 λουκάνικα χωριάτικα
  • 350γρ. κριθαράκι
  • 50γρ. κίτρινα τυριά τριμμένα
  • 50γρ. τυρί φέτα
  • 50γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 30mL λευκό κρασί
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο


         ΟΔΗΓΙΕΣ:

       Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές, τη ντομάτα και τα λουκάνικα. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, σκόρδο, πιπεριές και λουκάνικα. Τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να τηγανιστούν τα λουκάνικα. Προσθέτουμε το κριθαράκι και το γυρνάμε 2-3 φορές στην κατσαρόλα ώστε να πάρει λίγο χρώμα. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό. Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε όλα τα τυριά. Βάζουμε το μίγμα σε ένα πυρέξ, ρίχνουμε την κομμένη ντομάτα και νερό μέχρι να τα σκεπάσει όλα. Ψήνουμε στους 190 σε προθερμασμένο φούρνο για 20-30 λεπτά. Προσέχουμε αν χρειαστεί να προσθέσουμε νερό. Μια ωραία συνταγή που θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου