ΥΛΙΚΑ:
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Αν τα φύλλα won ton που έχουμε αγοράσει είναι κατεψυγμένα, τα αφήνουμε να ξεπαγώσουν 2-3 ώρες σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Ψιλοκόβουμε πολύ καλά το λάχανο. Τρίβουμε τα καρότα στο 'χοντρό' του τρίφτη. Καθαρίζουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και τα τρίβουμε κι αυτά. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέτουμε τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και το λάχανο, τα καρότα, το τζίντζερ, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και τη σόγια σος. Προσέχουμε πόσο αλάτι θα βάλουμε γιατί η σόγια σος είναι αλμυρή! Σοτάρουμε μέχρι τα λαχανικά να 'κατεβάσουν' όλα τα υγρά τους και αυτά να έχουν εξατμιστεί. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τα λαχανικά να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Τυλίγουμε ένα-ένα τα ρολά μας, προσέχοντας το φύλλο won ton να περιβάλλει πολύ καλά τα λαχανικά, ώστε να μη φεύγει η γέμιση. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για 30-50 δευτερόλεπτα από κάθε μεριά, μέχρι να γίνουν τραγανά και να ροδίσουν. Σερβίρουμε προαιρετικά με sweet chilli sauce ή με κέτσαπ. Ένα κινέζικο ορεκτικό που θα λατρέψετε! Καλή απόλαυση!
- 25 φύλλα won ton (μπορείτε να τα βρείτε σε καταστήματα με ασιατικά προϊόντα)
- 1/4 από ένα μεγάλο λάχανο
- 2 μεγάλα καρότα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κομμάτι τζίντζερ στο μέγεθος του αντίχειρα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4-5 κ.σ. σόγια σος
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι για τηγάνισμα
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Αν τα φύλλα won ton που έχουμε αγοράσει είναι κατεψυγμένα, τα αφήνουμε να ξεπαγώσουν 2-3 ώρες σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Ψιλοκόβουμε πολύ καλά το λάχανο. Τρίβουμε τα καρότα στο 'χοντρό' του τρίφτη. Καθαρίζουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και τα τρίβουμε κι αυτά. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέτουμε τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και το λάχανο, τα καρότα, το τζίντζερ, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και τη σόγια σος. Προσέχουμε πόσο αλάτι θα βάλουμε γιατί η σόγια σος είναι αλμυρή! Σοτάρουμε μέχρι τα λαχανικά να 'κατεβάσουν' όλα τα υγρά τους και αυτά να έχουν εξατμιστεί. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τα λαχανικά να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Τυλίγουμε ένα-ένα τα ρολά μας, προσέχοντας το φύλλο won ton να περιβάλλει πολύ καλά τα λαχανικά, ώστε να μη φεύγει η γέμιση. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για 30-50 δευτερόλεπτα από κάθε μεριά, μέχρι να γίνουν τραγανά και να ροδίσουν. Σερβίρουμε προαιρετικά με sweet chilli sauce ή με κέτσαπ. Ένα κινέζικο ορεκτικό που θα λατρέψετε! Καλή απόλαυση!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου