ΥΛΙΚΑ:
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σ' ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το μπέϊκον και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμη. Έπειτα, βάζουμε με τη σειρά τη μουστάρδα, το κοτόπουλο και την κρέμα γάλακτος. Τέλος, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και θυμάρι. Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα κοτόπουλου και το περισσότερο από τα τριμμένα τυριά. Σ' ένα πυρίμαχο σκεύος, βάζουμε τα μακαρόνια και από πάνω τα υπόλοιπα τυριά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά. Γαρνίρουμε με λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο. Με αυτή τη συνταγή μπορούμε να ''ξαναζωντανέψουμε'' το χθεσινό κοτόπουλο που περίσσεψε!
- 350γρ. μακαρόνια σπαγγέτι νούμερο 10
- 2 φλιτζάνια ψημένο κοτόπουλο κομμένο σε κομματάκια
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 200mL κρέμα γάλακτος light
- 2 φέτες μπέϊκον ψιλοκομμένες
- 200γρ. διάφορα κίτρινα τυριά τριμμένα
- 1 κ.γ. θυμάρι
- 2 κ.γ. μουστάρδα
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- λίγο κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σ' ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το μπέϊκον και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμη. Έπειτα, βάζουμε με τη σειρά τη μουστάρδα, το κοτόπουλο και την κρέμα γάλακτος. Τέλος, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και θυμάρι. Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα κοτόπουλου και το περισσότερο από τα τριμμένα τυριά. Σ' ένα πυρίμαχο σκεύος, βάζουμε τα μακαρόνια και από πάνω τα υπόλοιπα τυριά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά. Γαρνίρουμε με λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο. Με αυτή τη συνταγή μπορούμε να ''ξαναζωντανέψουμε'' το χθεσινό κοτόπουλο που περίσσεψε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου