ΥΛΙΚΑ:
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Λιώνουμε στα μικροκύματα τη λευκή σοκολάτα με το βούτυρο. Σ' ένα μίξερ, σε μεγάλη ταχύτητα, χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο και χτυπάμε για άλλα 2-3 λεπτά. Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder, τη βανίλια και το αλάτι. Σταματάμε το μίξερ, ρίχνουμε τις περισσότερες σταγόνες σοκολάτας και με μια σπάτουλα τις ενσωματώνουμε στο μίγμα. Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 30-40 λεπτά. Στρώνουμε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα και με ένα scoop παγωτού μοιράζουμε τη ζύμη σε μπισκότα. Αυτή η ζύμη είναι αρκετή για 22-26 κομμάτια. Σε κάθε μπισκότο προσθέτουμε μερικές σταγόνες σοκολάτας από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 14-16 λεπτά. Κανείς δεν θα μπορέσει να αντισταθεί σε αυτά τα σοκολατένια μαλακά μπισκότα! (και είναι ότι πρέπει για να αφήσουμε στον Άγιο Βασίλη...)
- 180γρ. λευκή σοκολάτα κουβερτούρα
- 175γρ. αλεύρι
- 2 αβγά
- 85γρ. βούτυρο αγελαδινό
- 140γρ. καστανή ζάχαρη
- 1 βανιλίνη ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ.γ. baking powder
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 100γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε σταγόνες
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Λιώνουμε στα μικροκύματα τη λευκή σοκολάτα με το βούτυρο. Σ' ένα μίξερ, σε μεγάλη ταχύτητα, χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο και χτυπάμε για άλλα 2-3 λεπτά. Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder, τη βανίλια και το αλάτι. Σταματάμε το μίξερ, ρίχνουμε τις περισσότερες σταγόνες σοκολάτας και με μια σπάτουλα τις ενσωματώνουμε στο μίγμα. Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 30-40 λεπτά. Στρώνουμε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα και με ένα scoop παγωτού μοιράζουμε τη ζύμη σε μπισκότα. Αυτή η ζύμη είναι αρκετή για 22-26 κομμάτια. Σε κάθε μπισκότο προσθέτουμε μερικές σταγόνες σοκολάτας από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 14-16 λεπτά. Κανείς δεν θα μπορέσει να αντισταθεί σε αυτά τα σοκολατένια μαλακά μπισκότα! (και είναι ότι πρέπει για να αφήσουμε στον Άγιο Βασίλη...)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου