ΥΛΙΚΑ:
Για το κέϊκ:
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Σ' ένα τηγάνι, προσθέτουμε τα 25γρ. βούτυρο, τις 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, τη μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού, τη μια πρέζα αλάτι και τα κομμένα μήλα. Βράζουμε περίπου για 12-15 λεπτά μέχρι τα μήλα να αρχίσουν να μαλακώνουν. Προσθέτουμε τις σταφίδες και την κανέλα, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.Σε ένα μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο για ένα λεπτό, μέχρι να αφρατεύσει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε για δύο με τρία λεπτά. Έπειτα, προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά και αφού ανακατευτούν καλά, το εκχύλισμα βανίλιας. Προσθέτουμε το γάλα και το γιαούρτι. Όσο το μίξερ λειτουργεί, κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι και το baking powder και το προσθέτουμε κουταλιά-κουταλιά στο μίξερ. Τοποθετούμε το μίγμα σε ένα ταψί και από πάνω απλώνουμε τη σάλτσα μήλου που φτιάξαμε.Τέλος, πασπαλίζουμε τη μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη από πάνω. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40-45 λεπτά ή τόσο ώστε μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή όταν τρυπάμε το κέικ. Είναι μια υπέροχη συνταγή, με γεύσεις που αλληλοσυμπληρώνονται και πρέπει να δοκιμάσετε!
INGREDIENTS:
For the cake:
For the apples:
INSTRUCTIONS:
Για το κέϊκ:
- 180γρ. ζάχαρη
- 150γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 80γρ. γιαούρτι
- 140mL γάλα
- 260γρ. αλεύρι
- 2 βανίλιες ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 1/2 κ.γ. bakind powder
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- 2 μεσαία μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
- 3 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 25γρ. βούτυρο
- 40γρ. σταφίδες
- 1 πρέζα αλάτι
- 1/2 κ.γ κανέλα
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Σ' ένα τηγάνι, προσθέτουμε τα 25γρ. βούτυρο, τις 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, τη μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού, τη μια πρέζα αλάτι και τα κομμένα μήλα. Βράζουμε περίπου για 12-15 λεπτά μέχρι τα μήλα να αρχίσουν να μαλακώνουν. Προσθέτουμε τις σταφίδες και την κανέλα, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.Σε ένα μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο για ένα λεπτό, μέχρι να αφρατεύσει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε για δύο με τρία λεπτά. Έπειτα, προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά και αφού ανακατευτούν καλά, το εκχύλισμα βανίλιας. Προσθέτουμε το γάλα και το γιαούρτι. Όσο το μίξερ λειτουργεί, κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι και το baking powder και το προσθέτουμε κουταλιά-κουταλιά στο μίξερ. Τοποθετούμε το μίγμα σε ένα ταψί και από πάνω απλώνουμε τη σάλτσα μήλου που φτιάξαμε.Τέλος, πασπαλίζουμε τη μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη από πάνω. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40-45 λεπτά ή τόσο ώστε μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή όταν τρυπάμε το κέικ. Είναι μια υπέροχη συνταγή, με γεύσεις που αλληλοσυμπληρώνονται και πρέπει να δοκιμάσετε!
INGREDIENTS:
For the cake:
- 150gr room temperature butter
- 180gr caster sugar
- 260gr all purpose flour
- 2 large eggs
- 1 tablespoon vanilla extract
- 80gr greek yogurt
- 140mL milk
- 1 1/2 tablespoon baking powder
- 1 teaspoon salt
- 1 tablespoon sugar
- 2 medium sized apples
- 3 tablespoons sugar
- 1 tablespoon lemon juice
- 1 pinch of salt
- 25gr butter
- 40gr raisins
- 1 teaspoon cinnamon
In a pan, add the 3 tablespoons of sugar, the one tablespoon of lemon juice, the one pinch of salt, the 25gr of butter and the apples and cook for about 12-15 minutes, until the apples go a little soft. Then, add the rasins and the cinnamon, turn of the heat and leave the sauce to cool.In a mixer, beat the butter for about one minute, until it gets fluffy. Add the sugar and beat for two or three minutes. Then, add the eggs one by one and then the vanilla extract. Add the milk an the yogurt. Sift the flour, the salt and the baking powder in a bowl and add this mixture to the mixer which is still working. Put the mixture in a baking pan, lay the apple sauce on top and sprinkle the 1 tablespoon of sugar. Bake it at 180°C for about 40-45 minutes, or until a toothpick comes out clean. It's a great recipe, that you must try!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου