ΥΛΙΚΑ:
Πλένουμε τα μύρτιλα καθαρίζουμε ένα μικρό ρόδι. Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το γάλα, τη σόδα, το baking powder, το αλάτι, τα αβγά, τη βανίλια και το λιωμένο βούτυρο. Ζεσταίνουμε λίγο βούτυρο σε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βάζουμε λίγο από το μίγμα στο τηγάνι και όταν αρχίσουν να δημιουργούνται μικρές φούσκες γύρω από το pancake προσθέτουμε 5-10 μύρτιλα και με μια σπάτουλα αναποδογυρίζουμε ώστε να ψηθεί και από την άλλη μεριά. Ψήνουμε ένα-ένα τα pancakes, χρησιμοποιώντας την ίδια ποσότητα μίγματος κάθε φορά (π.χ. ένα μικρό φλιτζανάκι). Το μίγμα βγάζει περίπου 12-16 pancakes, αναλόγως το τηγάνι. Σ΄ένα μπολάκι, ανακατεύουμε το γιαούρτι με το μέλι. Σερβίρουμε τα pancakes με μια κουταλιά από το γιαούρτι, μέλι, σπόρους από ρόδι και μύρτιλα. Εντυπωσιακά και πεντανόστιμα, μια τέλεια συνταγή για brunch!
INGREDIENTS:
- 150γρ. μύρτιλα
- 250γρ. αλεύρι
- 50γρ. ζάχαρη
- 260mL γάλα
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1 κ.γ. baking powder
- 1/2 κ.γ αλάτι
- 2 αβγά
- 1 βανιλίνη ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 50γρ. λιωμένο βούτυρο
- βούτυρο για το τηγάνι
- 100γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 3 κ.γ μέλι
- 1 μικρό ρόδι και λίγα μύρτιλα για γαρνίρισμα
- μέλι για το σερβίρισμα
Πλένουμε τα μύρτιλα καθαρίζουμε ένα μικρό ρόδι. Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το γάλα, τη σόδα, το baking powder, το αλάτι, τα αβγά, τη βανίλια και το λιωμένο βούτυρο. Ζεσταίνουμε λίγο βούτυρο σε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βάζουμε λίγο από το μίγμα στο τηγάνι και όταν αρχίσουν να δημιουργούνται μικρές φούσκες γύρω από το pancake προσθέτουμε 5-10 μύρτιλα και με μια σπάτουλα αναποδογυρίζουμε ώστε να ψηθεί και από την άλλη μεριά. Ψήνουμε ένα-ένα τα pancakes, χρησιμοποιώντας την ίδια ποσότητα μίγματος κάθε φορά (π.χ. ένα μικρό φλιτζανάκι). Το μίγμα βγάζει περίπου 12-16 pancakes, αναλόγως το τηγάνι. Σ΄ένα μπολάκι, ανακατεύουμε το γιαούρτι με το μέλι. Σερβίρουμε τα pancakes με μια κουταλιά από το γιαούρτι, μέλι, σπόρους από ρόδι και μύρτιλα. Εντυπωσιακά και πεντανόστιμα, μια τέλεια συνταγή για brunch!
INGREDIENTS:
- 150gr bluberries
- 250gr all purpose flour
- 50gr sugar
- 1 teaspoon baking soda
- 1 teaspoon baking powder
- 1/2 teaspoon salt
- 2 eggs
- 1 teaspoon vanilla extract
- 50gr melted butter
- some extra butter to fry the pancakes
- 100gr greek yogurt
- 2 teaspoons honey
- 1 small pomegranate and some bluberries to garnish
- honey or syrup
Wash the bluberries and deseed the pomegranate. In a bowl mix together the flour, the sugar, the baking soda, the baking powder, the salt, the eggs, the vanilla extract and the melted butter. In a small pan, at a medium high temperature, heat a teaspoon of butter. Put 1/4 cup of the mixture in the pan. When bubbles start to form around the pancake, put 5-10 bluberries on it. Flip the pancake so it cooks in both sides. Continue until all the pancakes are done. This mixture makes around 12-16 pancakes, depending on the pan. In a small bowl, mix the yogurt and the honey. Serve the pancakes with one tablespoon of the yogyrt sauce, some pomegranate seeds, sme bluberries and honey or syrup. Gorgeous and delicious, a perfect recipe for a brunch party!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου