ΥΛΙΚΑ:
Σε ένα βαθύ τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και αμέσως το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Έπειτα, προσθέτουμε το σκόρδο, τον κιμά και τον πελτέ ντομάτας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε για 2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, τη ζάχαρη, το θυμάρι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι, και περίπου 200mL νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό και σιγοβράζουμε για 30-40 λεπτά περίπου μέχρι η σάλτσα να χυλώσει. Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει για 15 λεπτά περίπου. Σ' ένα ταψί, στρώνουμε μια λαδόκολλα και τοποθετούμε 2-3 πίτες. Πάνω στις πίτες, προσθέτουμε 2-3 κουταλιές από τη σάλτσα του κιμά και 2 κουταλιές τριμμένο τυρί από πάνω. Προαιρετικά, βάζουμε και λίγο μπούκοβο. Ψήνουμε στους 200°C σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15 λεπτά. Επαναλαμβάνουμε με τις υπόλοιπες πίτες. Αφού κρυώσουν λίγο, βάζουμε από μια κουταλιά γιαούρτι στην καθεμία και γαρνίρουμε με βασιλικό. Καλή επιτυχία. Ελπίζω να τη δοκιμάσετε!
- 500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 300mL χυμό ντομάτας
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 100mL κόκκινο κρασί
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1 κ.γ. θυμάρι
- 1 πρέζα κανέλα
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 8 πίτες (για σουβλάκι)
- 200γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- 200γρ. γιαούρτι
- μερικά φύλλα βασιλικού για το σερβίρισμα
- λίγο μπούκοβο (προαιρετικά)
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Σε ένα βαθύ τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και αμέσως το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Έπειτα, προσθέτουμε το σκόρδο, τον κιμά και τον πελτέ ντομάτας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε για 2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, τη ζάχαρη, το θυμάρι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι, και περίπου 200mL νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό και σιγοβράζουμε για 30-40 λεπτά περίπου μέχρι η σάλτσα να χυλώσει. Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει για 15 λεπτά περίπου. Σ' ένα ταψί, στρώνουμε μια λαδόκολλα και τοποθετούμε 2-3 πίτες. Πάνω στις πίτες, προσθέτουμε 2-3 κουταλιές από τη σάλτσα του κιμά και 2 κουταλιές τριμμένο τυρί από πάνω. Προαιρετικά, βάζουμε και λίγο μπούκοβο. Ψήνουμε στους 200°C σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15 λεπτά. Επαναλαμβάνουμε με τις υπόλοιπες πίτες. Αφού κρυώσουν λίγο, βάζουμε από μια κουταλιά γιαούρτι στην καθεμία και γαρνίρουμε με βασιλικό. Καλή επιτυχία. Ελπίζω να τη δοκιμάσετε!
INGREDIENTS:
- 500gr minced beef
- 1 chopped onion
- 1 chopped garlic clove
- 1 tablespoon tomato pure
- 300mL passata
- 3 tablespoons olive oil
- 100mL red wine
- 1 pinch of sugar
- 1 pinch of cinnamon
- 1 pinch of nutmeg
- 1 teaspoon thyme
- some basil leaves
- salt
- ground pepper
- 8 pitta breads
- 200gr of grated semi-hard cheese
- 200gr greek yogurt
- red pepper flakes (optional)
INSTRUCTIONS:
In a skillet, at high heat, add the olive oil and the onion and saute for about 2 minutes. Then, add the garlic, the minced meat and the tomato pure and we continue sauteing. Now, add the wine and leave it for tw minutes, until the alcohol evaporates. Add the passata, the sugar, the thyme, the cinnamon, the nutmeg, the salt,the pepper and about 200mL of water, turn the temperature to medium-low and simmer for about 30-40 minutes. Let the meat sauce cool down for about 15 minutes. In a pan, lined with parchment paper, put 2-3 pitta breads. Put 2-3 tablespoons of the meat sauce on top of the pitta and 2 tablespoons of cheese on top of that. You can now add some red pepper flakes on top of the cheese, if you like it to be spicy. Bake at 200°C in a preheted oven for about 15 minutes. Repeat with the rest of the pittas. After they cool a little, add a tablespoon of yogurt and garnish with some basil leaves. I hope you try it!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου