ΥΛΙΚΑ:
ΟΔΗΓΙΕΣ:
- 150γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 175γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 260γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 30γρ. άγλυκη σκόνη κακάο
- 2 μεγάλα αβγά
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 130γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 100mL γάλα
- 1 1/2 κ.γ. baking powder
- 1/2 κ.γ. αλάτι
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Σε ένα μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο για ένα λεπτό, μέχρι να αφρατεύσει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε για δύο με τρία λεπτά. Έπειτα, προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά και αφού ανακατευτούν καλά, το εκχύλισμα βανίλιας. Προσθέτουμε το γάλα και το γιαούρτι. Όσο το μίξερ λειτουργεί, κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι και το baking powder και το προσθέτουμε κουταλιά-κουταλιά στο μίξερ. Τοποθετούμε το μίγμα σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40-45 λεπτά ή τόσο ώστε μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή όταν τρυπάμε το κέικ.
INGREDIENTS:
- 150gr room temperature butter
- 175gr caster sugar
- 260gr all purpose flour
- 30gr unsweetened cocoa powder
- 2 large eggs
- 1 tablespoon vanilla extract
- 130gr greek yogurt
- 100mL milk
- 1 1/2 tablespoon baking powder
- 1 teaspoon salt
INSTRUCTIONS:
In a mixer, beat the butter for about one minute, until it gets fluffy. Add the sugar and beat for two or three minutes. Then, add the eegs one by one and then the vanilla extract. Add the milk an the yogurt. Sift the flour, the salt and the baking powder in a bowl and add this mixture to the mixer which is still working. Put th mixture in a baking pan and bake it at 180°C for about 40-45 minutes, or until a toothpick comes out clean.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου