Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ - SALAD WITH BACON AND BELL PEPPERS

    ΥΛΙΚΑ:

  • 1/3 κόκκινη πιπεριά
  • 1/3 κίτρινη πιπεριά
  • 1/3 πορτοκαλί πιπεριά
  • 1/2 μαρούλι
  • 1/2 μαρούλι λόλα (φριζέ)
  • 1/2 φλιτζάνι καλαμπόκι βρασμένο
  • 2 φέτες μπέϊκον
  • 40γρ. κασέρι
   Για το dressing:
  • 50mL ελαιόλαδο
  • 20mL ξύδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα
  • αλάτι και πιπέρι
 
   ΟΔΗΓΙΕΣ:

Πλένουμε όλα τα λαχανικά μας. Κόβουμε το μαρούλι και τη λόλα και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Βάζουμε το καλαμπόκι. Κόβουμε τις πιπεριές σε καρεδάκια και τις προσθέτουμε πάνω από το μαρούλι. Κόβουμε το κασέρι σε πολύ μικρά κομμάτια και το προσθέτουμε. Τέλος, σε ένα τηγάνι ψήνουμε το μπέϊκον χωρίς καθόλου λάδι μέχρι να λιώσει το λίπος και να γίνει τραγανό. Το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το προσθέτουμε κ αυτό. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το dressing και το ρίχνουμε πάνω από τη σαλάτα. Μια διαφορετική πράσινη σαλάτα, που είναι γεύμα από μόνη της!

    INGREDIENTS:
  • 1/3 yellow bell pepper
  • 1/3 red bell pepper
  • 1/3 orange bell pepper
  • 1/2 cup boiled corn
  • 1/2 a lettuce
  • 1/2 a  frise lettuce
  • 2 slices of bacon
  • 40gr white cheddar cheese

   
   For the dressing:
  • 50mL olive oil
  • 20mL vinegar
  • 1 teaspoon honey
  • 2 teaspoons mustard
  • salt and pepper

    INSTRUCTIONS:

Wash all the vegetables. Chop the lettuce and the frise lettuce and put them in a large bowl. Add the corn and the diced peppers. Cook the bacon in a pan until it gets crispy, cut it into small pieces and add it to the salad. Chop the cheese in small pieces and add it on top. Mix all the ingredients for the dressing and pour it on the salad. A differenet green salad that stands as a mealby itself!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου