Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ - HONEY CHRISTMAS COOKIES WITH CHOCOLATE

     ΥΛΙΚΑ:

  • 500γρ. σοκολάτα κουβερτούρα


   Για τα μελομακάρονα:

  • 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
  • 3/4 φλιτζάνιου χυμό πορτοκάλι
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 1/2 κ.γ. baking powder
  • ξύσμα από μισό πορτοκάλι
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ αλάτι
  • 2 κ.σ. κονιάκ
   Για το σιρόπι:

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι μέλι
  • 1 1/3 φλιτζάνι νερό
  • τη φλούδα από μισό πορτοκάλι
  • 1 ξυλάκι κανέλα
       ΟΔΗΓΙΕΣ:

      Σ' ένα μίξερ, προσθέτουμε όλα τα υλικά για τα μελομακάρονα και χτυπάμε για 3-5 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια ενιαία ζύμη. Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε σχήμα ενός καρυδιού και τα πιέζουμε λίγο, να γίνουν πλατιά και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Η ζύμη είναι αρκετή για 32-35 κομμάτια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 22-25 λεπτά. Σ' ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε για 5 λεπτά. Σιροπιάζουμε όσο τα μελομακάρονα είναι ζεστά και το σιρόπι κρύο, περνώντας κάθε μελομακάρονο μέσα στο σιρόπι και γυρνώντας το και από τις δύο μεριές. Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως. Λιώνουμε την κουβερτούρα και περνάμε ένα-ένα τα μελομακάρονα, ώστε να καλυφθούν από όλες τις μεριές. Τα αφήνουμε σε μια λαδόκολλα μέχρι να στεγνώσει η σοκολάτα. Κλασσική συνταγή αλλά με σοκολάτα, για extra απόλαυση!



       INGREDIENTS:

  • 500gr chocolate


 For the cookies:
  • 4 cups all purpose flour
  • 1 cup sunflower oil
  • 3/4 cup orange juice
  • the zest from half an orange
  • 1/2 cup sugar
  • 1 1/2 teaspoon baking powder
  • 1/2 teaspoon cinnamon
  • 1/2 teaspoon salt
  • 2 teaspoons brandy
 For the syrup:
  • 1 cup sugar
  • 1 cup honey
  • 1 1/2 cup water
  • the peel of half an orange
  • 1 stick of cinnamon

    INSTRUCTIONS:

In a mixer add all the ingredients for the cookies and beat for 3-5 minutes, until a dough forms. Divide the dough into 32-35 walnut size cookies and press a so they become a little flat. Put the cookies in a tray lined with parchment paper and bake in a preheted oven at 180 for about 22-25 minutes. In a pan add all the ingredients for the syrup and boil it for 5 minutes. Let in cool. When the cookies are baked and still warm, dip them in the  cold syrup for 20 seconds each. Let them cool. Melt the chocolate and dip the cookies in it, so they are completly covered. Let them on a parchment paper until the chocolate hardens. A treditional greek recipe, but with chocolate, for extra pleasure!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου