Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΑΠΟ ΣΠΑΝΑΚΙ - SPINACH PESTO PASTA

      ΥΛΙΚΑ:

  • 1 πακέτο 500γρ. μακαρόνια σπαγγέτι νο10
  • 50γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 κούπες σπανάκι πλυμένο και καθαρισμένο
  • 1/2 κούπα βασιλικός πλυμένος και καθαρισμένος
  • 80γρ. κουκουνάρι
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.γ. χυμός λεμονιού
  • 150mL ελαιόλαδο
  • 150γρ. χαλούμι
  • 15 ντοματίνια
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο

   
      ΟΔΗΓΙΕΣ:

Σε ένα blender προσθέτουμε το σπανάκι, την παρμεζάνα, το βασιλικό, το κουκουνάρι, το αλάτι το πιπέρι, το λεμόνι, το σκορδο και 3 κουταλιές από το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει μια πάστα. Βάζουμε το μίγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τα στραγγίζουμε, κρατώντας μισό φλιτζάνι από το νερό που αυτά έβρασαν. Σε μια κατσαρόλα, σε μεσαία φωτιά ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και μετά τα μακαρόνια. Έπειτα, προσθέτουμε το πέστο και το νερό από τα μακαρόνια και ανακατεύουμε καλά. Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση, το χαλούμι σε μικρά κυβάκια και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Σερβίρουμε ζεστά. Γαρνίρουμε με extra τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Πρέπει να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή!


     INGREDIENTS:


  • 1 pack (500gr) spaghetti
  • 50gr grated parmesan
  • 2 cups  washed spinach
  • 1/2 cup washed basil
  • 80gr pine nuts
  • 1 tablespoon salt
  • 1 teaspoon freshly ground pepper
  • 1 tablespoon lemon juice
  • 150mL olive oil
  • 150gr halloumi cheese
  • 15 cherry tomatoes
  • 1 large garlic clove


     INSTRUCTIONS:

In a blender add the spinach, the parmesan, the basil, the pine nuts, the salt, the pepper, the lemon juice, the garlic clove and 2 tablespoons of the olive oil and blend until a paste forms. Transfer the mixture in a bowl and add the rest of the olive oil and stir well. Boil the pasta according to the instructions on the package and drain them, but keep half a cup of the water that the pasta was cooked in. In a pot, in a medium heat, add a teaspoon of olive oil and then the pasta. Then, add the pesto, the starchy water andmix well. Cut the halloumi cheese in small cubes and the cherry tomatoe in half. Serve hot. Garnish with some grated parmesan and a little freshly ground pepper. This is a recipe you must try!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου